Ensemble Denada / Torun Eriksen / Erlend Skomsvoll

lørdag 27. oktober @ 20:00
Kr 200,-/250,-

Arrangør og musikalsk leder Erlend Skomsvoll sender Torun Eriksens grasiøse popkomposisjoner på en roadtrip fra Berlin til New Orleans med reisefølge fra Ensemble Denada. Et band som er blitt godt samspilt etter adskillige mil på kryss og tvers i verden de siste 10 årene.     

Ensemble Denada, Torun Eriksen og Erlend Skomsvoll har funnet både tonen, teksten og stilen. Premieren fant sted Kongsberg jazzfestival i juli, og fikk strålende ovasjoner fra publikum. "En vilje, inderlighet og energi som var gripende", skrev Dagsavisens Roald Helgheim i sin anmeldelse. Siden premieren har de spilt fra Hemnesberget til Bremen, og laget en 40 minutters TV-versjon av konserten i samarbeid med NRK 2 og Nasjonal jazzscene. Nå i høst er det dags for en Norges-turné som strekker seg fra Østlandet til Nord-Norge og tilbake.

Det kunstneriske utgangspunktet er Torun Eriksens album «Grand White Silk» med sine sofistikerte låter og poetiske fortellinger. Resultatet er blitt et uttrykk der elegant popestetikk bobler sammen med vindskeiv euro-jazz og sørstats-dampende soul. Noen assosierer med EST, andre hører norske folketoner eller jubler over deilige guilty pleasure-sekvenser med discogroove, soulriff og sousafon. Men jazz er det okke som, og arrangør Skomsvoll har satt av godt med plass i partiturene til Ensemble Denada's formidable instrumentalsolister.  

Billetter kjøpes i døra.

Arr: Røyken Jazzforum