Freedoms Trio

lørdag 6. april @ 20:00
Kr 200,-/250,-

Freedoms Trio er et ensemble i stadig utvikling. Scener som allerede har presentert Freedoms Trio kan fortelle om jublende mottakelse, topp stemning og intrikat, men innbydende og tilgjengelig musikk med tropisk kokende «vibe»!

Konseptet er et møte mellom gitaristen Steinar Aadnekvam, opprinnelig fra Bergen, trommeslager og vokalist Deodato Siquir fra Mosambik og bassvirtuosen Rubem Farias fra Brasil.
Steinar Aadnekvam har det seneste tiåret gjort seg internasjonalt kjent som   en ualminnelig begavet gitarist. Han er sterkt influert av jazz og worldmusic og er samtidig en av de få unge gitarister i verden som spiller moderne jazz på akustisk nylongitar.
Hjemme i Norge fikk han sitt gjennombrudd som følge av en konsert i regi av Molde Jazzfestival og debutplaten «Simple things» som ledet til festivaljobber i hele Nord-Europa.
Videre har hans tette samarbeid med Brasilianske musikere ført til flere gode album og inspirerende turnéer både i Norden og Brasil.

Trommeslageren og vokalisten Deodato Siquir representerer noe av det beste innen Afrojazz i Norden. Han har tidligere samarbeidet med folk som Etienne Mbappé, Linley Marthe og selveste Joe Zawinul. Han er showmann til fingerspissene og i høyeste grad med på å skape en konsertopplevelse som vil fange deg, fenge deg, fylle deg og følge deg lenge!

Bassisten Rubem Farias kom til verden i Slummen i Salvador, i den brasilianske delstaten Bahia. Det ble snart tydelig at den lille gutten hadde musikalske evner langt utover det vanlige. Allerede som 13-åring ble han antatt som elev ved musikkonservatoriet i Sao Paulo. Der fikk han studere med mange av de beste musikerne i landet.

I dag er Rubem en av de mest ettertraktede unge musikere i Brasil.

Steinar Aadnekvam – akustisk gitar

Rubem Farias – bass

Deodato Siquir – vokal og trommer

Billetter selges i døra.

Arr: Røyken Jazzforum