Hopp til hovedinnhold

Briller

Sted: Slemmestad MEK - sittende
Pris: fra 50,00
Kjøp billett

Slemmestad filmklubb presenterer: 

Briller (eng. tittel: Megane), 2007. Regi: Naoko Ogigami, 1t 46min. 

Velkommen til en vidunderlig pause fra virkeligheten. Japanske Naoko Ogigamis film Briller er en lavmælt film som foregår i rolig tempo. Taeko, en ung og urban professor, ankommer hotellet "Hamada" som den første gjesten på årevis. Hun skal slappe av i idyllen alene, men dette skal vise seg å være vanskeligere enn hun hadde trodd. Stadig blir hennes forsøk på å hvile avbrutt av beboerne og deres merkelige påfunn. Etter hvert må hun innse at det hun først så på som forstyrrelser kanskje egentlig var akkurat det hun trengte. Kvinnen får øynene opp for en annen verden. En verden hvor ikke mobiltelefoner fungerer. Hvor man får servert utsøkt mat og øl. Forstår gleden av synkronisert dans på stranda. Og hvor det viktigste tidsfordrivet for beboerne er å «skumre».

 

I et mediativt tempo fortelles en rar historie om kunsten å leve det sakte liv; Briller er en annerledes feelgood-film, den er pussig, underfundig og gir deg den pausen fra virkeligheten du ikke visste at du trengte. Filmens mål er ikke å ta deg med noe sted, men heller en reise inn i deg selv.  

Briller er Naoko Ogigamis fjerde spillefilm, og gjorde det svært godt på festivalmarkedet, spesielt i Europa, hvor filmen også vant pris på Berlinalen. Stilistisk har filmene hennes blitt sammenlignet med Wes Anderson, tematisk tar flere av filmene hennes for seg kulturforskjeller, gjerne fortalt som et «slice of life».  

Dørene åpnes kl 19.00
Introduksjon kl 19.20
Filmstart kl 19.30

Gi et gavekort i gave!

Kjøp gavekort

Kulturbyggere