Røyken Jazzforum - jazzfest DIGEL

lørdag 14. mars @ 15:00
Kr.200/250

Kom til Sekkefabrikken og kjenn pulsen av den unge jazzscenen!
Sammen tester vi Sekkefabrikkens potensiale og alle sanser skal trigges.  Dagen fylles med konserter, jamsessions og visuell kunst.

Disse spiller: MAKAN med trompetist Magnus Aannestad Oseth (årets fylkeskunstner Buskerud) / Leon Røsten Odyssey m.fl. Programmet oppdateres.

// MAKAN //
Konsertstart kl. 20:00.
MAKAN slipper sitt første album 7. februar 2020. Albumet består av utelukkende originale komposisjoner, og uttrykket varierer fra mørkt og komplekst til lett og drivende. Låtene drar i retning av moderne jazz og alternativ rock - tidvis, muligens utilsiktet, inspirert av kunstmusikken fra den første halvdelen av 1900-tallet. Låtmaterialet ble utarbeidet av Emil Brattestad med en tanke om å plassere pedal steelgitaren i en ny og moderne setting, for å skape ukjente og forførende nye lydbilder. Nå er resultatet klart for å presenteres for det store, lydhøre publikum.

Trompetisten Magnus Aannestad Oseth er kåret til årets fylkeskunstner i Buskerud 2020 og han kommer sammen med MAKAN for å vise oss hvorfor på DIGEL. Han er en fremadstormende trompetist på den europeiske jazzscenen og har blant annet representert Norge tre år på rad i JM Jazz World Orchestra, presentert egenkomponert musikk på Kongsberg Jazzfestival og spilte senest i 2017 med Karin Krog i regi av Musikkens Venner.

Emil Brattested (gitar og pedal steel), Mats Mæland Jensen (trommer), Bjørnar Kaldefoss Tveite (kontrabass) og Magnus Aannestad Oseth (trompet).

// LEON RØSTEN ODYSSEY //
Konsertstart kl. 19:00.
Leon Røsten Odyssey oppsto i London 2015 og har siden gitt ut tre album og spilt på festivaler og jazzklubber rundt om i Europa. Med inspirasjonskilder fra et stort spekter av stilarter som strekker seg helt fra den impresjonistiske musikken til søttitallets psychadeliske rock forsøker Leon Røsten Odyssey å skape et nytt og originalt utrykk. Musikken er skapt med et ønske om å invitere publikum inn i et eventyrlig landskap og vekke et bredt omfang av sinnstemninger. Den siste utgaven av Leon Røsten Odyssey møttes i Trondheim 2018 og har siden den gang arbeidet med en ny plate som vil slippes i 2020.

Leon Røsten (piano), Ask Morris (tenorsaksofon), Oscar Andreas Haug (trompet), Alf Høines (kontrabass) og Wilhelm Westerman (slagverk)


Dørene åpner kl. 14:30.
Konserter fra kl. 15:00 til 22:00.

Pris: 250 kr / 200 kr (medl.)
Studentpris: 100 kr
Bizzypris: 50 kr

Billetter selges i døra.

jazzfest DIGEL er støttet av VIKEN fylkeskommune, Asker kommune, Østnorsk jazzsenter, Kulturrådet og BIZZY