AVLYST // Slemmestad Filmklubb – Mannen uten minne

onsdag 9. desember @ 19:30
Medlemskap Kr 25,-. Billettpris Kr 50,-

Mannen uten minne. 2002. 1t 37min. Regi: Aki Kaurismäki

Midt på natten stiger en mann av et tog i Helsinki. Han begir seg planløst ut til nærmeste park, hvor han småsover med kofferten på fanget, før han brått blir brutalt overfalt av tre bøller. Blodig og forslått blir han fraktet til nærmeste sykehus, hvor en sliten lege erklærer han død og forlater rommet. Men vår helt reiser seg like etterpå opp i sengen, river av seg bandasjene og som en moderne Lasarus forlater han sykehuset og begir seg ut i storbyen.

Det er bare ett problem – han har mistet minnet.

Slik begynner Aki Kaurismäkis fantastiske fabel Mannen uten minne. Vi følger den minnesløse M på hans ferd mot å bli et helhetlig menneske i et samfunn som har mistet sin menneskelighet. Heldigvis finnes det fortsatt sjeler der ute som har bevart sjeldne egenskaper som nestekjærlighet og livstro, og som ikke er ute etter å følge kalde prinsipper og forskrifter. Sjeler som den ensomme frelsesarmésoldaten Irma og Ms nye venner på søppelfyllinga.

Mannen uten minne er en vakker kjærlighetsfortelling mellom to mennesker som på hver sin måte har havnet utenfor det etablerte samfunnet. Det er også en spenningsfilm der vi følger M på jakt etter sin identitet. Aki Kaurismäki bekrefter med denne filmen sitt ry som vår tids Charles Chaplin. Han skaper gjentatte ganger fantastiske og vakre filmfortellinger med et enkelt og direkte språk. Dette er film som taler rett til hjertet, og det er bare å åpne opp og nyte en leksjon i kjærlighet i regi av Aki Kaurismäki.

Vi ber dere kjøpe billett på forhånd. Publikum må registreres ved navn/e-post pga smittevernregler. Denne infoen er også nødvendig til filmklubbens medlemslister. Du må være medlem av Slemmestad filmklubb for å gå på filmvisninger 

Kjøp billett

Husk: Er du mellom 13 - 21 år får du gratis adgang til visninger i regi av Slemmestad Filmklubb. 
Medlemskap per år Kr 50,-.

Arr: Slemmestad Filmklubb