Hopp til hovedinnhold

Ivan Mazuze

Sted: Slemmestad MEK - sittende
Pris: fra 0
Kjøp billett

Røyken jazzforum presenterer:

« Ivan Mazuze Group gir oss en energisk blanding av afrikanske rytmer og jazz. Mazuze sitt saksofonspill er dypt rotfestet i afrikansk jazz, med improvisasjon og melodier som er støttet av en kraftig rytmeseksjon med bass, gitar og trommer.»

Like ivrige som mange er etter å kalle jazz den klassiske musikken i Amerika, er det utøvere som presser på for et bredere syn, som den mosambikiske oppvokst - Norge-baserte multiinstrumentalist saksofonisten og komponist Ivan Mazuze.

Musikken er melodisk, ekstremt heftig rytmisk og omtrent umulig å sitte stille å høre på. Med et kjerne band bestående av blant annet Per Mathisen på basser og Raciel Torres på trommer, er reisefølget i de aller beste hender - hender som sørger for at musikalske dører med melodiske og rytmiske røtter i ymse verdenshjørner åpner seg. Med sitt eminente saksofonspill dypt forankret i afrikansk jazz, støttes melodiene hans av en kraftfull rytmeseksjon som gir rom for improvisasjon som skaper et bevegende landskap mellom jazz og det afrikanske lydbildet.

"Ivan Mazuze pushes the boundaries of contemporary jazz to include a variety of influences and sounds beyond its usual borders. Assured and virtuosic playing by Mazuze and his collaborators pull it all together into a kind of global musical language with an accessible and melodic appeal" Anya Wassenberg - All About Jazz


Foto: Tom Atle Bordevik


Gi et gavekort i gave!

Kjøp gavekort

Samarbeidspartnere