Hopp til hovedinnhold

Rubber Soul med Stina Stenerud

Sted: Slemmestad MEK - sittende
Pris: fra 0
Kjøp billett

Røyken jazzforum presenterer: 

Stina Stenerud er en allsidig sangerinne fra Fetsund, særlig kjent innen blues, soul og storbandjazz, og en dyktig tolker av melodiene til både Monica Zetterlund, Chick Corea og The Beatles. Stinas sjelfulle stemmeprakt og rolige formidling passer konseptet til Rubber Soul Quartet som hånd i hanske.

Det å spille de tidløse låtene til The Beatles i jazzversjoner kan kanskje for noen regnes som musikalsk blasfemi. Men det er nettopp det plateaktuelle Rubber Soul Quartet har kastet seg ut i. Mesteparten av repertoaret til The Beatles egner seg nemlig godt til å leke med for jazzmusikere, kanskje særlig for de som elsker alt fra swing, bop, soul, funk og bossa nova, til… The Beatles. Det er de sterke melodiene, de smarte akkordene og det rytmiske drivet som fascinerer dem aller mest. Og målet til dette bandet er ikke å kopiere, men å improvisere; å skru fra hverandre de musikalske byggeklossene og sette dem sammen igjen.

I motsetning til amerikanske standardlåter fra 1930-, 40- og 50-tallet, som hundrevis av jazzkvartetter har tolket i en årrekke, så konsentrerer dette bandet seg om engelske standardlåter fra 1960-tallet. Med respektfull referanse til de originale melodiene, spiller Rubber Soul Quartet sine re-arrangerte jazzversjoner, med en kollektiv tilnærming, men der alle får slippe til i solistisk utfoldelse.

Håvard Fossum: sax
Bård Helge: gitar
Andreas Dreier: bass
Torstein Ellingsen: trommer
Stina Stenerud: vokal


Gi et gavekort i gave!

Kjøp gavekort

Samarbeidspartnere