Hopp til hovedinnhold

Soleiman og dronningen av Saba

Sted: Slemmestad MEK - sittende
Pris: 60,00
Kjøp billett

Velkommen til en verden med trønder-rocka djinner, flyvende tepper, DJ-dronninger, konger med tissetrang og esler som tar over tronen og snur verden opp ned.

Soleiman og dronningen av Saba er et musikalsk fortellerteater om Soleiman som drømmer om å bli hele verdens konge. Hvis han blir det, lover han å være snill og tjene folket. En dag får han besøk av hærfuglen som har med seg en ring av rød rubin. Soleiman setter ringen på fingeren og får all visdom og magiske krefter som du kan tenke deg. Han blir sjef over mennesker, dyr, feer og djinner, og hele verdens konge.

Men klarer Soleiman å gjøre det han har lovet? Og hva skjer når han finner ut at det finnes en annen hersker der ute; en dronning som er minst like vis som ham?

Velkommen til en verden med trønder-rocka djinner, flyvende tepper, DJ-dronninger, konger med tissetrang og esler som tar over tronen og snur verden opp ned.

Stykket er basert på jødiske og muslimske legender om kong Salomo, og gjendiktet av fortellerkunstner Mehda Zolfaqari. Musikken er komponert av Marie Sahba, som er både musiker og medskuespiller på scenen. Med hjelp av muntlig fortelling, interaktivitet, dukker og humor, prøver utøverne å ta opp tema som makt, folkestyre, samarbeid og viktigheten av å dele.

Målgruppe: 6 - 9 år
Varighet: 40 minutter
Dørene åpner kl. 13.45 // Forestillingsstart kl. 14.00

 _____________________

Medvirkende:
Manusforfatter og forteller: Mehda Zolfaqari
Komponist, musiker og utøver: Marie Sahba
Regi: Kjell Moberg
Lysdesign: Philippe Schneider
Scenografi: Studenter på Einar Granum Kunstfagskole med lærer og scenograf Catarina Kaspersen
Kostyme: Madeleine F Røseth
Dramaturg: Hilda Levin  

Stykket er produsert av Kloden teater i samarbeid med Den kulturelle skolesekken Oslo, Unge Viken teater og Granum Kunstfagskole.

Produsent for DKS: Andres Karterudseter
Produsent for Kloden teater: Mari Haugen


Gi et gavekort i gave!

Kjøp gavekort

Samarbeidspartnere