Hopp til hovedinnhold

STILLE LIV

Sted: Slemmestad MEK - sittende
Pris: 100,00
Kjøp billett

STILLE LIV, 2023. Regi: Malene Choi, 1t 42 min

Med dette vakre oppvekstdramaet fra den danske landsbygden ønsker den talentfulle danske regissøren Malene Choi å gi oss et innblikk i ekte menneskers virkelige liv. Magisk realisme vises på stillferdig og hjertevarmt vis. Hun gir oss et kraftfullt møte med to fjernadopterte ungdommers følelse av fremmedgjøring, der de står i limbo mellom to kulturer. Å finne seg selv er en ensom og overveldende prosess i seg selv, og ekstra krevende er veien når en ikke føler at en helt hører til i noen av kulturene.

Choi har laget en særdeles sensitiv og stilfull film om identitet. Den beveger seg i skjæringspunktet mellom fiksjon og virkelighet, med sine metaforiske sekvenser og dokumentariske trekk. Det danske landbrukslandskapet danner rammen for dramaet, og er i seg selv en karakter og et virkningsfullt visuelt grep i fortellingen.

STILLE LIV hadde premiere under fjorårets Filmfestival i Berlin, og ble nominert til European Film Award 2023. Vi møter kjente og kjære danske skuespillere som Bjarne Henriksen og Bodil Jørgensen, i tillegg til nye unge talenter.

Den eminente filmfotografen Louise McLaughlin skaper fantastiske tablåer som tar oss fra det konkrete og videre ut til det mer symbolske og uforutsigbare. Sammen med et spennende lydbilde har de sammen skapt en film som har oppnådd anseelse og begeistring både lokalt og internasjonalt.

Dørene åpner kl 19.00
Introduksjon kl 19.20
Filmstart kl 19.30

Medlem: 50,-
Ordinær (medlemskap inkludert): 100,-

_________________________________

Medlemskap er nødvendig for å delta på filmklubben sine filmvisinger. Årsaken er at filmrettighetene vi kjøper som hovedregel kommer med vilkår om medlemskap.

Medlemskapet har et års varighet og starter fra det øyeblikket din betaling er registrert av filmklubben. Medlemskapet kan også benyttes i andre filmklubber registrert i Norsk Filmklubbforbund.

Usikker på om du er medlem? Send oss en melding, så sjekker vi for deg. Men hvis du har vært på én eller flere visninger hos oss i 2024, så er du mest sannsynlig medlem.

Hvis du er medlem koster billetter 50 kroner.
Hvis du ikke er medlem koster billetter 100 kroner (50 kroner for medlemskap + 50 kroner for billett).


Gi et gavekort i gave!

Kjøp gavekort

Samarbeidspartnere