Hopp til hovedinnhold

Stumfilmkonsert

Sted: Slemmestad MEK - sittende
Pris: fra 0
Kjøp billett

Slemmestad filmklubb presenterer: 

Gullfeber var den filmen Chaplin selv satte høyest. I Gullfeber demonstrerer han sin fantastiske evne til å skape komikk og humor ut av de mest tragiske situasjoner. Noe som har resultert i noen av filmhistoriens mest minnerike øyeblikk.

Gullfeber danner på mange måter en overgang mellom Chaplins tidlige lette komedier, og hans mørkere og mer modne samfunns-kommenterende filmer. Gullgraversamfunnets grådighet og brutalitet blir kontrastert mot landstrykerens romantiske svermeri for Georgia. Men denne gangen lar Chaplin romantikken seire.

Kvartetten Open String Department akkompagnerer gullgraverdramaet live i denne stumfilmkonserten, under ledelse av Magnus Wiik. De har siden platedebuten i 2014 utmerket seg som et svært originalt tilskudd til norsk musikkliv. Med en fot i jazz og en annen i bluegrass, lager bandet sin helt eget musikkuttrykk.

Inger Hannisdal (fele) brakdebuterte med plata North South East West i 2022, som hun også vant Tonos komponistpris og Spellemannpris for. 

Magnus Wiik (mandolin, banjo, fele, dobro) er en prisbelønt multi-instrumentalist. Han har vært primus motor bak et titalls kritikerroste plater, turnert over store deler av verden og samarbeidet med store navn innen jazz, bluegrass og irsk folkemusikk. 

Aksel Jensen (kontrabass) er en av landets mest brukte bassister innen jazz og folkemusikk. Han er mye brukt som sessionmusiker og jobber med band som Game of Drones og Martin Högberg Trio. 

Espen Bjarnar (gitar) markerte seg i ung alder som et gitartalent av de helt sjeldne, og han delte tidlig scene med gitarister som Ulf Wakenius og Nils-Olav Johansen.   

Dørene åpnes kl 18.30

Gi et gavekort i gave!

Kjøp gavekort

Samarbeidspartnere