Hopp til hovedinnhold

Vertigo

Sted: Slemmestad MEK - sittende
Pris: fra 50,00
Kjøp billett

Slemmestad filmklubb presenterer: Vertigo, 1958. Regi: Alfred Hitchcock, 2t 8min.

Da Vertigo ble lansert ble den ingen umiddelbar suksess, men den har senere nådd og begeistret stadig nye publikummere. Vertigo regnes av mange som Alfred Hitchcocks største og mest omfattende filmverk og filmen føyer seg inn i rekken av filmhistoriens aller største klassikere.

Politimannen John «Scottie» har fått så kraftig høydeskrekk at han må slutte i jobben. Han tar imidlertid på seg et oppdrag for en gammel venn. Han skal overvåke vennens kone som har begynt å oppføre seg svært merkelig og Scottie dras inn i en malstrøm av hendelser bestående av psykologisk romantikk, besettelse, manipulasjon, galskap og frykt.

Der mange av Hitchcocks tidligere filmer var lette å like på grunn av sine håndverksmessige kvaliteter og psykologiske driv, er Vertigo en av hans få filmer som også konfronterer og engasjerer følelsene. Tilsynelatende er filmen en mordhistorie, men det opprørende er at den også handler om mordet på kjærligheten, om oppløsing av egen og andres identitet, og om flytende grenser mellom levende og døde.

Dørene åpnes kl 19.00

Introduksjon kl 19.20

Filmstart kl 19.30

Gi et gavekort i gave!

Kjøp gavekort

Samarbeidspartnere