Hopp til hovedinnhold

Er du en dyktig hjemmebrygger?

Menn som smaker på hjemmebrygget øl

Har du lyst å måle deg opp mot flere lokale bryggere og la en jury avgjøre det beste ølet?

Slemmestad MEK inviterer alle hjemmebryggere i Asker til årets ølopplevelse og bryggekonkurranse Fre 3. nov 2023. Påmeldte rigger egen stand der besøkende samt et dommerpanel kan vurdere ølet.

Om konkurransen: 

Øltype.
Tema for konkurransen er: Kreativ øl.
Vær kreativ, lek med ingredienser og alternative smaker. Målet er smakskombinasjoner som overrasker og smaker godt!

Vinnere/kriterie.
Det velges totalt 6 vinnere i løpet av kvelden. Et dommerpanel, bestående av tre erfarne ølkjennere, vil kåre det beste ølet. Publikum vil også kunne stemme på sin favoritt, beste stand og beste etikett. Som en femte premie vil bryggerne selv stemme på sin favoritt. Det blir også gjenforening med lengste maltsekkast!

Premie.
Hovedpremien er et gavekort på Bryggselv Asker til en verdi av Kr 1750,-. Publikumsfavoritten blir premiert med et gavekort på Bryggselv Asker til en verdi av Kr 1000,-. Vinner av beste stand, vinner av beste etikett, vinner av Bryggerens favoritt og vinner av lengste maltsekkast får fribilletter til utvalgte arrangement i Slemmestad MEK.

Frist for påmelding.
Påmeldingsfrist er satt til 1. sept 2023 og skjema kan skaffes ved henvendelse til . Det er satt en grense på totalt 12 bryggerier.

Regler.
Bryggeriet skal fortrinnsvis være tilknyttet Asker.
Bryggeriet skal kunne dokumentere; navn på bryggeri, kontaktperson, medbryggere, kontaktinfo, øltype, ølnavn, beskrivelse av bryggeteknikk. Også gjerne litt info om OG, FG, IBU, type gjær, humler og alkoholprosent. Det skal være minimum 15 liter øl tilgjengelig som tas med på arrangementsdagen.  Hvert bryggeri kan kun stille med ett øl. Arrangementet har ingen deltakeravgift. Dersom bryggelaget består av flere enn 4 personer, må resterende medlemmer betale inngang.

Samarbeidspartnere